“Го основав Facebook на идеја дека луѓето ќе сакаат да споделуваат и да се поврзуваат со блиските, но за да го направат ова, секој треба да има комплетна контрола врз тоа со кого и што споделуваат во секое време.” – вака го почна своето извинување до корисниците Марк Зукерберг, откако FTC (федерална агенција за заштита […]

Прочитај повеќе

Отварајќи со како 350 милиони Facebook корисници испраќаат по 4 милијарди пораки дневно, Mарк Зукерберг го претстави „модерниот систем за пораки“ кој се содржи од неколку сервиси: познатотo праќање пораки на мрежата, чет комуникација и имејл пораки. Сите комуникации ќе бидат сместени на едно место во еден вид стрим на информации.

Прочитај повеќе

“Луѓето се тие кои ги поседуваат и треба да ги контролираат сите информации кои ги внесуваат во Facebook, па така ‘Download Your Information’ ќе им овозможи на луѓето да ги експортираат податоците и да си ги имаат на едно место” објасни основачот на најголемата друштвена мрежа, Марк Зукерберг, на вчерашната прес конференција каде што беа најавени неколку нови проекти, меѓу кои и опцијата наречена Download Your Information која овозможува на лесен начин да ги експортирате сите ваши пораки, слики, видеа, и постови во .zip фајл.

Прочитај повеќе

Од оваа утро, 500 милиони луѓе ширум светот активно го користат Facebook да останат поврзани со пријателите и луѓето ооклу нив, вели Марк Зукерберг, основачот на мрежата.

Прочитај повеќе

Пол Цеглиа вели дека во 2003 година инвестирал 1000 долари во Facebook за што му следува 84% од компанијата која сега вреди милијарди.

Прочитај повеќе

Марк Зукерберг верува дека луѓето сакаат да споделуваат информации. Без врска дали сте се вие приклучиле на мрежата да комуницирате само со вашите пријатели, Facebook ќе продолжи да ви сугерира да го споделувате вашиот личен живот со сите на интернет. Но според него тоа не значи дека корисниците немаат контрола врз своите информации.

Прочитај повеќе

На f8 конференцијата за девелопери се најавија доста промени на Facebook, од гасење на Facebook Connect и претставување на кредитите и нови правила за приватност, до претставување на Community Pages и Open Graph протоколот…

Прочитај повеќе