Основачот на најголемата друштвена мрежа, Марк Закерберг, започна кул нова пракса… Во следните неколку месеци, тој најави дека ќе споделува ретки и досега невидени фотографии од најнапредната технологија на Facebook. Прв е податочниот центар на Facebook во Лулеа, Шведска. Центарот се наоѓа во близина на Арктичкиот круг и температурите често се пониски од 10 степени, а ова […]

Прочитај повеќе

“Го основав Facebook на идеја дека луѓето ќе сакаат да споделуваат и да се поврзуваат со блиските, но за да го направат ова, секој треба да има комплетна контрола врз тоа со кого и што споделуваат во секое време.” – вака го почна своето извинување до корисниците Марк Зукерберг, откако FTC (федерална агенција за заштита […]

Прочитај повеќе

Основачот на Facebook, Марк Закерберг направи интервју со претседателот на САД, Барак Обама кој ја стартува својата кампања за вториот мандат Facebook настанот е да се привлече и ангажираат младите за политичките прашања, всушност самата кампања на г. Обама стартуваше токму со Facebook апликација и сајт со Facebook Connect.

Прочитај повеќе

Беше пробиена фан страната на основачот на Facebook, Марк Закерберг. Тие што ја пробиле страната оставија порака:

Прочитај повеќе

Mагазинoт Time го прогласи основачот на Facebook, Марк Елиот Закерберг, како личноста на 2010-та. Американскиот магазин секоја година, од 1920-та, со фотографија на почетната страна ја овековечува личноста која најмногу влијаеше, за добро или лоши, на настаните во текoт на годината.

Прочитај повеќе

Марк Зукерберг верува дека луѓето сакаат да споделуваат информации. Без врска дали сте се вие приклучиле на мрежата да комуницирате само со вашите пријатели, Facebook ќе продолжи да ви сугерира да го споделувате вашиот личен живот со сите на интернет. Но според него тоа не значи дека корисниците немаат контрола врз своите информации.

Прочитај повеќе

Во колумна за WashingtonPost, основачот на Facebook, Марк Зукерберг рече дека утнале со сложените опции за приватноста.

Прочитај повеќе