Mагазинoт Time го прогласи основачот на Facebook, Марк Елиот Закерберг, како личноста на 2010-та. Американскиот магазин секоја година, од 1920-та, со фотографија на почетната страна ја овековечува личноста која најмногу влијаеше, за добро или лоши, на настаните во текoт на годината.

Прочитај повеќе

Марк Закерберг во интервју за „60 минути“ објасни дека низ целата Facebook канцеларија се појавува зборот „хак“ и се одржуваат „хак-маратони“ затоа што, Закерберг вели, „да кажеш некого хакер е комплимент, хакнување за инженерите значи да се промени нешто за многу брзо време, за еден вечер да смениш многу линии код и на крај да добиеш продукт“.

Прочитај повеќе

Секој ден се логираат 250 милиони, 50 отсто од корисниците на Facebook, вели основачот Марк Закерберг во интервју на Web 2.0 самитот.

Прочитај повеќе

Facebook ја надмина бројката од 350 милиони корисници, а Марк Зaкерберг, основачот на друштвената мрежа, очекува дека до крајот на годината Facebook ќе има 375 милиони корисници. Што се однесува до македонските корисници на Facebook моментално има 458.000 македонски корисници од 13 до 64 години, според статистиката на Facebook. Дополнително Facebook ќе објави нова „Полиса […]

Прочитај повеќе

Со FriendFeed, Facebook може да стане Google зa друштвените мрежи. Пребарувањето во реално време денеска е доста интересна алатка посебно ако се земе во обзир дека на Facebook има 250 милиони корисниците секој со по најмалку 100 пријатели, кои секојдневно се на мрежата и кои секојдневно постираат.

Прочитај повеќе