„Заработете и заштедете“ е видеоигра изработена од Маријан Зиновски. Г. Зиновски е студент на Факултетот за информатички и комуникациски технологии на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола. Целта на играта е да придонесе кон повисоко ниво на финансиска писменост кај децата и младите. Играта е избрана на конкурсот за изработка на едукативна игра којшто НБРМ го распиша во […]

Прочитај повеќе