“iOS 10 е најголемата надградба на iOS било кога. Огромна надградба на апликацијата Messages ја носи моќта на App Store-от директно во вашите разговори и ја прави комуникацијата повеќе персонализирана. Најдете го патот со преубаво редизајнираните Maps. Вратете спомени како никогаш со Photos. Користете ја моќта на Siri во повеќе апликации од било кога. Имаме нова Home […]

Прочитај повеќе

Google Maps презентираше интересна, иако по малку страшна функција. Компанијата започнува да ја прикажува Timeline функционалноста на корисниците кои ќе можат да сиги разгледаат рутите и доколку го користат Google Photos фотографиите од местата кои ги посетиле и денот во кој ги посетиле. Идејата е да им се понуди на корисниците преку Maps да го […]

Прочитај повеќе

Instagram продолжува да се подобрува спротивно на мислењата дека ќе биде апсорбиран од Facebook по огромната аквизиција. Во новата 3.0 верзија за Android и iOS, популарната мобилна апликација со над 80 милиони корисници воведе неколку подобрувања, како редизајнирани профили, страна за хаштагови, и Explore тагот. Но, најинтересната функционалност која ја дефинира оваа нова верзија е […]

Прочитај повеќе

Google забрзано работат на Street View опцијата на Google Maps. Пред само две недели пишував за нивното проширување надвор од улиците и менувањето на возилото кое го користат. Сега, додадени се уште повеќе места, а страницата има нов изглед со кој не води низ процесот на креирање на Street View, а исто така ни овозможува и полесно да се снајдеме во истражувањето на нови места.

Прочитај повеќе