Aмериканската Националната агенција за безбедност (NSA) крие шпионски софтвер во хард-дисковите кои се инсталираат на милиони компјутери. Најпогодени се Western Digital, Seagate и Toshiba, но и останатите големи произведувачи, велат безбедностните експерти од Kaspersky Lab. Софтверот кој е инсталиран на хард-дискот е на скриена локација и останува на дискот и покрај форматирањете и реинсталација на […]

Прочитај повеќе

Geinimi е нов софистициран тројанец кој се појавил први во Кина, и кој може да превземе доста лични информациии и истите да ги пренесе на далечински сервери, вели компанијата за мобилен безбедност Lookout.

Прочитај повеќе

Во своето 13 месечно истражување на 240 милиони веб сајтови Google откри дека 11.000 веб страни се инволвирани во ширење на лажни анти-вируси.

Прочитај повеќе