Што ако само мал дел од времето кое децата и младите го минуваат во играње на видеоигри, може да се искористи за учење нови вештини? Ова е идејата на матурантот Алберт Гајшак од Карловац, Хрватска. MAKERbuino е „направи сам“ конзола, на која може да се играат ретро игри. Освен играњето корисниците ќе се здобијат вештини како лемење […]

Прочитај повеќе