Mакедонскиот сервис Termin.mk, кој овозможува проверка и закажување на слободни термини на локации за свадби, игротеки, и конференциски сали, по две години во Македонија ќе започне со работа и во Србија. Сервисот на корисниците им овозможува да заштедат време така што функционира како агрегатори на локации каде може да се најде слободно место и да […]

Прочитај повеќе

Fotoblog.me е интересен хоби проект на Митко Цабевски, основач на u:Plug, реализирана од Марјан Николовски, основачот на Emit Knowledge. Идејата е полесно да се споделува содржина на друштвените мрежи, така што ќе се објави фотографија со текст, наместо надворешен линк кој води до текстот. Во суштина, вие на вашите пријатели на Facebook, и наскоро на […]

Прочитај повеќе

Македонскиот скратувач на линкови 0.mk наполни една година, а за тоа време скрати над 25.000 линкови кои се прегледани неверојатни 1.3 милион пати. Сервисот се појави откако Twitter стана популарна мрежа во Македонија, а откако воведе профили и други опции стана доста корисна алатка за споделување кратки персонализирани линкови и по другите мрежи.

Прочитај повеќе

0.mk, македонски сервис за кратење линкови, објави нова верзија од сервисот. Покрај новиот дизајн, додаден е блог за новостите, изменета е опцијата за прегледување на линкови, а додадена е можност да се пријави линк доколку е погрешен или ги прекршува правила.

Прочитај повеќе

Јas.mk е лесен за користење корисен сајт за креирање на резиме (CV) за многу кратко време кое потоа можете да го симнете во .pdf или .word формат или да го споделите на друштвените мрежи. Moжеби не е LinkedIn, но е .mk сервис!

Прочитај повеќе

Нервозни сте, лути на некој, нешто ве мaчи? Тогаш Испразни се! Овој сајт е интересна идеја. Не само што можете слободно да се испукате на интернет, без некој да ви се налути или да има последици, туку преставува и интересен сајт за забава. Има навистина интересни коментари од секојдневието.

Прочитај повеќе