Според статистиката споделена од страна на агрегаторот на вести GRID.mk, кој индексира 158 активни медиуми на македонскиот веб простор, само во месец август, 2016, македонските портали објавиле повеќе од 115.000 текстови, или во просек 3.711 статии на ден.  Најактивен портал од индексираните е plusinfo.mk, со објавени 4.235 написи, 34 повеќе од порталот на телевизија Сител – sitel.com.mk, кои имаат […]

Прочитај повеќе

Нов независен проект МедиаПедиа, креиран од новинарите Сашка Цветковска, Мери Јордановска и Владо Апостолов, и програмерката Тамара Атанасоска има за цел да ја открие матната сопственичка структура зад македонските портали. Иако има голем број портали во земјава, сепак малку се знае кој стои зад нив. Не треба да се биде гениј за да се види […]

Прочитај повеќе

Наводно фамозен вирус „три десетки“ ќе зарази милиони компјутери на 10.10.’10. Нумерологијата е клучот за предвидување на иднината, нели? Сигурно до сега се уплашивте! Не?… БУАА! Како и да е… седум македонски медиуми и портали ја објавија оваа „вест“. Седум!, барем до сега.

Прочитај повеќе