Кога Facebook го славеше својот 6-ти роденден имаше 350 милиони активни корисници, од кои македонци беа 550.000. Сега по само за една година, дополнителни 150-200 милиони корисници се приклучија на мрежата, од нив има нови 271.340 македонци Facebook корисници.

Прочитај повеќе

Зарем ве изненадува што два македонски пребарувачи се изгасија бидејќи 58 отсто од нас, македонските интернет корисници, воопшто не користат локални пребарувачи, туку 97 отсто од пребарувањето го правиме преку Google.com?

Прочитај повеќе

140.mk e обид на едно место да се прикаже поголемиот дел од македонската твитерсфера!

Прочитај повеќе