Дарко Колев е Python програмер кој работи како фриленсер последните 3 години. Дипломирал на Финки, но програмира од 13 години кога за подарок ја добил книгата: „Вовед во програмирање со Visual Basic“. Во слободно време сака да истражува нови јазици и технологии како Elixir, Elm, Blockchain, Solidity, но и да работи на свои лични проекти. […]

Прочитај повеќе

Mobile AppCamp е дводневен настан, закажан за 26 и 27 октомври, каде над 100 програмери и претприемачи ќе имаат можност да учат од експерти од мобилната технологија; да ги изложат своите мобилни апликации пред нова публика и да добијат можност за инвестиција до 50.000 долари од Eleven Startup Accelerator. Ова е втор Mobile AppCamp кој […]

Прочитај повеќе

Android апликацијата ПоправиMK го освои првото место и 500.000 денари на Vip Android предизвикот. Spot me беше второ наградената апликација со 150.000 денари. Третото место го поделија 78 апликација кои добија по еден мобилен телефон HTC Tattoo. Листата на апликации ќе биде објавена наскоро на сајтот на Vip.

Прочитај повеќе