Повеќе од 350 веб сајтови на кои не се инсталирани надградбите за Drupal сега копаат крипто валути за новите сопственици. Ова немаше да биде трагично ако неодговорните вебмастери беа единствена жртва на кампањата. За жал, секој посетител на страниците со пропусти ако не е внимателен преку прелистувачот ќе копа криптовалути. Безбедносни експерти прoнајдоа крипто манјер […]

Прочитај повеќе

Можеби цената на крипто валутите е пониска од крајот на минатата година, но желбата за брза заработка секогаш е присутна. Ова е една од главните мотивации на креаторите на малициозен код, кој инфицира илјадници веб-страници и оттаму им носи заработка. Безбедносен истражувач откри дека над 50.000 WordPress странци се инфицирани со мајнер на крипо валути. […]

Прочитај повеќе