<Надополнето 05.07.11> Facebook се обидува да ја блокира Friend Exporter апликацијата. За многу корисници можеби оваа апликација нема да работи. </надополнување>

Прочитај повеќе

Отсега, освен што може да зборувате со вашите MSN контакти, ќе можете да зборувате (чет) и со вашите Facebook пријатели преку вашето Hotmail сандаче. „Бидејќи Gmail не претрка донесувајќи ја комуникацијата преку инбоксот, ние отидовме чекор понатаму и ги донесовме и нашиот чет и Facebook четот во Hotmail”, вели Microsoft претставувајќи ја опцијата која сега стартува глобално. Оваа опција досега можеа да ја користат само шест региони, а отсега е овозможена глобално. Од кога е објавена оваа можност, 2.5 милиони корисници ги поврзале своите Hotmail профили.

Прочитај повеќе

Yahoo објави Mail и Messenger апликации за Android оперативниот систем. Апликациите се бесплатни и достапни за симнување. Двете апликации ги имаат потребните опции, пример Yahoo Mail за Андроид e доста интересен визуелно со лесен пристап до инбоксот и пишување мејл, како и и директен пристап до Messenger-от.

Прочитај повеќе