Rovio со својот бренд Angry Birds моментално продава по 1 милион маици и 1 милион плишани играчки секој месец!, открива менаџерот за продажба на Rovio, Ендру Сталбов на TechCrunch Disrupt. Rovio започна да продава играчки во декември 2010-та, за во март 2011-та да продаде 2 милиони и да продолжи со истото забрзано темпо за денес […]

Прочитај повеќе

Шнајдер е нова .мк апликација за Facebook која ќе биде продавница за маици чиј дизајн е креиран од македонските дизајнери и корисници. Моментално е во тек натпревар за најдобар дизајн, 10 најдобри дизајни ќе влезат во продавницата. Предизвикот трае до 5-ти април, кога е и официјалното отварање.

Прочитај повеќе