Иран ги блокира Google и Gmail како рекација на филмот „Невиноста на Муслиманите“ кој разбранува дел од муслиманските верници во повеќе држави, јавува The Guardian. Блокирањето доаѓа задоцнето, а што е уште поважно протестите во Иран беа речиси незабележителни. Сепак владин претставник најави дека Google и Gmail ќе бидат филтрирани. Тоа што повеќе ги вознемири […]

Прочитај повеќе

(© http://www.flickr.com/photos/mousavi1388/)

Незадоволни од повторното избирање на Махмуд Ахмадинеџад како претседател на Иран, веќе два дена низ улиците на Техеран, активисти и приврзаници на Мир-Хосеин Мусафи, против-кандидатот на претседателот Ахмадинеџад, се судрија со полицијата. Според активистите резултатите од изборите се наместени за да победи досегашниот претседател Ахмадинеџад кој во својата кампања ја искористи „Yes, you can“ паролата на Барак Обама, претседателот на САД.

Прочитај повеќе