Хакерската група која неодамна ја проби заштитата на British Airways повторно напаѓа. Овој пат жртва се корисниците и купувачите на Newegg. Групата успеа да вметне неколку линии код со кој ги прибираше податоците на корисниците. Повторно дел од податоците кои се украдени се од платежните картички на купувачите. Хакерите имале пристап до чувствителни податоци од […]

Прочитај повеќе