Оваа недела е „Црниот петок“ ден со кој започнува периодот на божиќните празници, главно бидејќи „Денот на благодарноста“ е последниот празник пред Божиќ. Овој ден се поврзува и со почнување на купување на подароци за празниците, а во поново време тоа се повеќе се префрла онлајн. Овој заедно со уште неколку денови во годината е […]

Прочитај повеќе

Пауза за тоалет со тајмер, цели кои не може да се постигнат и работници кои заспиваат на нозе. Ова е искуството на Алан Селби од Mirror, кој шeст недели инкогнито работеше во магацините на Amazon во Есекс. Иронично, г.Селби состојбите во најголeмиот магацин во Европа ги снимаше со камера која ја купи од веб -продавницата […]

Прочитај повеќе