Последната бета верзија на Firefox 4 е достапна за Android и Nokia Maemo. Оваа петта бета верзија се концентрира на подобрување на перформансите, големи подобрувања има во брзината и стабилноста.

Прочитај повеќе

ReadWriteWeb го најавија софтверот кој за првпат ќе биде презентиран во живо на Mobile World Congress во Барселона следната недела, а ќе овозможува Android апликации да работат на не-Android телефони. Компанијата за мобилна технологија која го овозможува овој софтвер се вика Myriad, а софтверот се нарекува Alien Dalvik.

Прочитај повеќе

Nokia пред извесно време го претстави својот нов модел, N900, кој воедно е и првиот Nokia паметен телефон со Linux-базираниот оперативен систем Maemo. Во соработка со Vip оператор, кој во својата понуда го донесе N900 моделот, имавме можност цела недела да го тестираме овој уред и подобро да се запознаеме со неговите карактеристики и функционалности.

Прочитај повеќе