На годинешното издание на Desoznanz посетителите имаа можност да се запознаат со грамофонот Dŵr. Ова немаше да биде толку интересно ако ова не беше еден од најдобрите грамофони во светотот и ако не беше произведен во Македонија. „Идејниот татко“ на dŵr, е Марјан Стојнев, кој неодамна зборуваше со Electronic Beats. „Тимот што го произведува вели […]

Прочитај повеќе

devZor.project апликација на 18 годишниoт Ѓоре Саздовски, тазе студент на Техничкиот факултет во Битола – ИТ отсек, го освои третото место на натпреварот на Nettuts+ блогот за веб-програмери зад кого стои Envato, компанијата која ги поседува најдобрите и најпопуларните онлајн-маркети за дигитални ресурси (дизајн, аудио, видео, веб-скрипти итн). Натпреварот е со цел да се промовира HTML5 апликациите на пазарот и наградниот фонд од 7.000 долари. Првото и второто место на натпреварот ги освоија Dweamer, oдносно JCanvasMap.

Прочитај повеќе