Безбедносниот истражувач Џин Брејнсвилт откри дека мачките се одлични крадци на WiFi мрежи. Toj и закачи специјална огрлица на Коко, сијамска мачка на бабата на неговата сопруга, која освен што уби глувче и го донесе дома, успеа да го мапира соседството за небезбедни WiFi мрежи, вели Wired. Во огрлицата има вградедн Spark-чип со специјално креиран […]

Прочитај повеќе

Пред само девет месеци Grumpy Cat беше непозната мачка некаде во Аризона, во гратчето Мористаун со популација од само 227 жители. Денес, таа е интернет феномен препознатлив ширум светот. A, благодарение на Бен Лашес, агент за интернет мачки (ова звучи чудно, но мачките се популарни животни на интернет, па некој се досетил да профитира од […]

Прочитај повеќе

Mачките, фејлови, цртежите од тролови кои подоцна ќе станат интернет мемиња, популарни слики користени за се и секаква шега, стануваат доста сериозен бизнис. Дел од неодамна собраниот 30 милиони долари вложен капитал Cheezburger го искористи во проширување на својата империја додавајќи го Know Your Meme за сума со седум цифри.

Прочитај повеќе