Оваа година од 7-ми до 10-ти ноември по седми пат ќе се одржи Самит Македонија2025, динамична платформа за споделување на знаења од областа на бизнисот, економијата, технологијата, лидерството и иновациите. Меѓу говорниците на Самитот Македонија2025 ќе биде и Кати Ицева, одговорен менаџер за развој на софтвер во Microsoft, која ќе биде дел од панелот за дигиталната трансформација како бизнис овозможувач (Digital […]

Прочитај повеќе

Од 7-ми до 10-ти ноември во хотелот Мериот-Скопје, меѓународната невладинаорганизација Македонија2025 по седми пат ќе го организира годишниот Самит Македонија2025 – динамична платформа за споделување на знаења од областа на бизнисот, економијата, технологијата, лидерството и иновациите. На настанот ќе присуствуваат преку 60 врвни говорници и публика составена од над 400 учесници, кои ќе имаат единствена […]

Прочитај повеќе

Вања Јосифовски беше еден од говорниците на годинешниот настан Macedonia 2025. Интервјуто е кусо и во најголем дел фокусирано на можностите или промените кои ги нуди или треба да ги направи Македонија за подобар развој. Интервјуто е супер интересно и доволно кусо, па можете да го изгледате и да донесете сопствени заклучоци. Линк до видеото

Прочитај повеќе

Сите млади претприемачи кои имаат бизнис идеја се поканети за учество на деветтиот Leader проект на Macedonia2025. Повикот е отворен, а 40 учесници ќе добијат целосни стипендии. Проектот е организиран од Ivey School of Business а претставува 10 дневна МБА работилница. Учесниците можат да се здобијат знаења за алатки за анализа, процеси за размислување и […]

Прочитај повеќе

<Поправка>Текстот е поправен поради грешка околу авторството. Водичот не е на Macedonia2025, туку на Теодос Пејоски, Ева Пиперевска и Елена Јовчевска, првично објавен на Startus.cc.</поправка> Добра конекција со останатите европски градови, 80 отсто од младата популација зборува англиски, брз и стабилен интернет и лесното регистрирање на компании во Македонија, се дел од причините поради кои […]

Прочитај повеќе