Microsoft под Сатја Надела е потполно различна компанија. Софтверот кој порано беше достапен единствено под Windows, сега пристига на сите платформи, Android, iOS, а сега и развојната околина Visual Studio е достапна за Mac. Излегувањето на Visual Studio за Mac не е изненадување. Платформата беше најавена со интеграцијата на Xamarin. Ова на девелоперите кои работат […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft го претстави Officе 11 пакетот за Mac OS. Пакетот ги содржи Word, PowerPoint, Excel, Messenger, и, за прв пат, Outlook. Дополнително пакетот ги интегрира и веб базираните Office Web апликации, SkyDrive и SharePoint.

Прочитај повеќе