Microsoft ќе го претстави Windows 8 на BUILD конференцијата на 13-14 септември со почеток во 9 часот пацифичко време, односно 18:00 часот по македонско време. Заедно со Microsoft ќе присуствува и Nokia, иако не се знае дали тие ќе ги претстават новите Windows Phone телефони. Windows 8 претставува нов оперативен систем кој е комплетно различен […]

Прочитај повеќе

Lion е најбрзо продаваниот оперативен систем на Аpple, само еден ден од објавувањето се симнати еден милион примероци од Mac App Store. По цена од 30 долари, тоа е одличен профит за Apple. ОS X Lion е првиот Mac оперативен систем кој се продава преку веб, преку Mac продавницата, иако Apple планира да го пушти […]

Прочитај повеќе

Аpple на својата WWDC 2011 конференција откри дека има 54 милиони Mac корисници ширум светот кои сега ќе можат да го купат новиот Mac OS X Lion преку веб за 29 долари.

Прочитај повеќе

Покрај претставувањето на Macbook Air на „Назад кон Мac-от“ настан, Apple претстави и најави уште Mac новини. Се претстави FaceTime за Mac, програмот со кој може да се прави видео чет од Mac на Маc и iPhone. Се претстави нов iLife, сет на апликации за обработка на фотографија, музика и видео…

Прочитај повеќе