Индустријата за патување се надева дека ќе може да надмине дел од проблемите при патувањето. Авиокомпанијата Lufthansa и хотелите citizenM започнаа соработка со повеќе стартапи кои треба да овозможат директно букирање, наместо преку посредник. Ова би овозможило цените и на билетите и на собите да бидат пониски за 25 отсто, вели Reuters. Една од директните […]

Прочитај повеќе