Главниот конкурент на Tesla, Lucid Air на тест патека достигна брзина од 376 km/h. Барем кога луксузните електрични возила се во прашање Tesla и Rimac немаат многу конкуренција. Lucid Motors за овој тест го отстрани софтверското ограничување од возилото. Сепак надвор од тест патеките Air доаѓа со ограничување на брзината од 248 km/h. Ова е […]

Прочитај повеќе

Lucid Motor е компанија која се надева дека ќе го преземе приматот од Tesla и со таа цел презентираше нов прототип на автомобил. Air може да помине 640 km помеѓу полнењата, а возилото има 1.000 коњски сили. Засега нема повеќе податоци, но новинар на Business Insider веќе се повози во возилото.

Прочитај повеќе