Вештачката интелигенција на Google сепак ќе доаѓа со безбедносно исклучување. Очекувањата се дека компанијата ќе претстави „Kill Switch“ копче на следната Conference on Uncertainty in Artificial Intelligence. Најголемата грижа е дека додека прибира податоци вештачката интелигенција на Google, DeepMind, би можела да научи несоодветна содржина по што би можела да стане опасна. За да нема […]

Прочитај повеќе