Kои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, деведесет и прво издание. Wildstar, феноменална ММО игра која на уникатен начин проба да го размрда овој жанр, згаснува. Играта не успеа да собере доволен број играчи и со години се исчекуваше нејзиното згаснување. NCsoft го распушти студиото […]

Прочитај повеќе

Amazon објави дека ги купува телевизиските права за Господарот на прстените од Џ. Р. Р. Толкин. Веќе од поодамна се шпекулира дека компанијaта ќе работи на серија, а ова е само подврда на шпекулациите. Она што беше непознато, е кој дел од приказната ќе биде покриен во серијата. Најголем дел од фановите не беа воодушевени […]

Прочитај повеќе

По само еден ден од ненадејното откривање на играта, WB Games официјално ја обелодени најавата за работа на продолжеток на мега-популарниот и крајно уникатниот хит од 2014 година – Middle-еarth: Shadow of Mordor. Светот на луѓето, како што видовме од трејлерот, можеби завршува, но не и нашето навлегување во една од најимерзивните игри. Shadow of […]

Прочитај повеќе

Со зголемување на бројот на ММО игри кои го менуваат начинот на претплата, бесплатните ММО престанаа да бидат ексклузивитет на азиските дизајнери и издавачи на игри и станаа модел прифатен од западните студија. Сепак, иако со заеднички бизнис модел, азискитe и западните игри се разликуваат суштински, од начинот на добивање на нивоа до фактот тоа што азиските игри главно се повеќе конкурентни, оријентирани кон играч против играч (PvP) содржини.

Прочитај повеќе

Youtube гo купи Green Parrot Pictures со чија помош квалитетот на безбројните видеа кои ги нудат ќе биде подобрен.

Прочитај повеќе