Quake Champions е релативно забавна игра за мрежно препукување, но не и целата економија. Системот за награди е премногу непредвидлив и се дави во кутии со плен, торби, парчиња, и руни. Сево оваа отвора огромни можности за трошење вистински пари, но и бројни фрустрации кои повеќе не се лесно прифаќаат од гејмерите. Токму поради тоа, […]

Прочитај повеќе

Дел од игрите ќе мора да пронајдат нов начин за заработка. Судот од Белгија пресуди дека во гејминг индустријата нема простор за платена награда по случаен избор. Поточно, судот е убеден дека кутиите може да се сметаат за игра на среќа, и ќе ги забрани. Дополнително, судот е сериозен во својата намера да ја запре […]

Прочитај повеќе

Кутиите кои играчите можат да ги купат во Overwatch или Star Wars Battlefront 2  нема да се продаваат во Белгија. Белгиската комисија за игри на среќа донесе заклучок дека: „Плаќање и потоа очекување на нешто што се темели на среќа, е коцкање“, пренесе PC Gamer. Поради ова комисијата разгледа забрана на оваа пракса во видеоигрите. […]

Прочитај повеќе