Twitter неочекувано воведе опција да го смените јазикот на вашиот профил во јазикот на кој зборуваат мачките на интернет. Така наместо Discover имате DISCOVR, наместо Home ќе имате HUM, наместо More имате MOAR, наместо View My Profile Picture имате VIEW MAH PROFILE PUJ итн. Се работи за бета функционалност која се вклучува преку опциите за […]

Прочитај повеќе

I can has Cheezburger? мрежата стартуваше официјална апликација за iPhone, со што ги пресели lol мачките и на мобилните телефони, иако тие веќе беа присутни преку апликации креирани од фанови.

Прочитај повеќе

Можеби никогаш не сте чуле за 4chan, но сигурно сте се сретнале, на еден или друг начин, со интернет феномените поттикнати од форумот. Мемињата RickRoll’d и lolcats, Anonymous борбата против скиентологијата и многу други интернет феномени, сите дојдоа од чудниот свет на 4chan, кој еднаш беше опишан од Guardian како „лудаци со детско однесување… брилијантни, апсурдни и затрашувачки“.

Прочитај повеќе