Google го претстави Place Search, oдносно пребарување кое ги организира информациите преку локации. Пример, ако пребарувате хотели во Скопје, Places ќе ви прикаже листа од локални хотели со локација заедно со дополнителни информации (како телефон, адреса, сајт, други детали…), наместо да ви ги прикажува вообичаените резултати со дел од локацијата и линкови до сајтови.

Прочитај повеќе