Онлајн продавницата MarketKonekt на R3 Infomedia, компанијата зад Златна Книга и GetLokal.mk, сега се шири и во Србија, две година откако беше стартуван сервисот во Македонија, и подоцна проширен во Бугарија. Влегување во новиот пазар ќе им овозможи на македонските компании да тргуваат онлајн и со српските компании, а наскоро ќе можат да соработуваат и […]

Прочитај повеќе

Facebook стартува нов локациски сервис Nearby, достапен на мобилната апликација, преку кој ќе им нуди сугестии на корисниците за интересни места блиску до нив. Со оваа апликација Facebook директно ќе го нападне пазарот кој до сега беше доминиран од Yelp во САД, и таргетиран од Foursquare ширум светот. Предноста на Facebook е што има многу […]

Прочитај повеќе

Facebook најави неколку мобилни новини, како логирање со еден клик на апликации и воведување на Facebook Deals, кои се интегрирани понуди на локалните бизниси преку сервисот за локација Places.

Прочитај повеќе