Оваа сабота се одбележува Меѓународниот ден на друштвените игри. Веќе традиционално, неколку години овие настани ги организираат Гоблин друштвени игри и Boardgames.mk. Разлика од претходните години е локацијата, па оваа година настанот ќе се одржи во Јавна соба. Официјално отворањето е од 13:00 часот и ќе трае до 23:00 часот. Вообичаено секој заинтересиран може да ја […]

Прочитај повеќе

TEDxSkopje објави 4 видеа од конференцијата, сигурно набрзо ќе бидат објавени и останатите осум. Можеби почекавме за видеата, но бидејќи е прв локален TEDx настан воден од волонтери сепак нема забелешки.

Прочитај повеќе