Foursqaure станува се поатрактивен за македонските бизниси. Се почесто кога корисниците споделуваат локација можат да ги приметат сугерираните „специјалните понуди близу вас“ од локални .мк бизниси.

Прочитај повеќе

Foursquare, локалицискиот сервис за кој ви направивме водич стартуваше нова 3.0 верзија донесувајќи неколку новини за скоро 7.5 милиони корисниците кои сакаат да ја споделат локацијата со светот.

Прочитај повеќе

Можеби е чудно, малку застрашувачки да се споделува локација со стотина пријатели на друштвените мрежи, но гео-локациските сервиси стануваат хит во светот, но и во Македонија каде еден мал стартап станува интересно хоби за многу корисници.

Прочитај повеќе

Македонската Foursquare заедница организира обид за Swarm значката за која е потребно да се соберат 50+ луѓе на едно место. Собирот ќе се случи меѓу 13 и 16 часот во ТЦ Рамстор во сабота, на 26.02.2011, а е организиран од 365.com.mk од чиј профил почна и дискусијата за да се собере значката.

Прочитај повеќе

Сервисот за споделување локација сподели информација дека надмина 6 милиони корисници, и дека забележал раст од 3.400% во последната година во поглед на корисниците и бројот на чекирања (чекирање е кога корисник ќе одбележи своја локација).

Прочитај повеќе

Foursquare за iPhone апликацијата сега има опција за додавање фотографии и коментирање. Двете опции, заедно со страната за историја за сите места на кои корисникот бил, се опции кои сега ќе можат да го направат поатрактивен сервисот за локација, кој од неодамна има над 5 милиони корисници.

Прочитај повеќе

Патоказ, Virtuelno SK и MyBudget се Android апликациите кои ги освоија првите три места на One предизвикот. Сите три апликации добија интересна парична награда, а креаторот на првонаградената Патоказ, Јосип Јосифовски, ќе патува во Лондон во посета на седиштето на произведувачот на мобилни HTC.

Прочитај повеќе

Facebook ги редизајнираше профилите. Новиот изглед ги преместува табовите во лев страничен бар, а на нивно место сега се воведни кратки информации за личноста зад профилот, односно кратко инфо со локација, образование, работа, линк од веб страна, врска и уште по некој детаљ.

Прочитај повеќе

Интересна и среќна случка. Крадец на автомобил бил фатен само 10 минути по кражбата откако газдата на автомобилот заедно со полицијата искористи GPS за да го лоцира својот телефон кој бил во автомобилот.

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи во моментов се мали, меѓу најпопуларните се Gowalla која има над 600.000 корисници и Foursquare кој има близу 5 милиони. Иако мали сепак идејата за споделување локација ги привлече и големите, пред некое време Facebook го стартуваше Places за споделување локација со пријателите, претејќи да ги згази помалите локациски мрежи со своите над 500 милиони корисници.

Прочитај повеќе

Имате веб сајт и имате мејл. Па што? Присуството на интернет не е ништо споредено со интерактивноста и комуникацијата со потенцијалните клиенти преку друштвените мрежи и споделувањето информации.

Прочитај повеќе

Група германски Google фанови оставија порака „Google е кул“ и ги гаѓаа со јајца неколку куќи во Есен бидејќи се замаглени на Street View, пренесува Deutsche Welle.

Прочитај повеќе