При инсталирање на Windows 10 и првичното покренување, прашани сте дали сакате да се логирате во системот со вашиот акаунт на Microsoft или пак сакате да се пријавувате во системот офлајн, односно без да креирате или користите акаунт од компанијата. Во случај да сте го одбрале второво, потребно е да одберете три безбедносни прашања, заедно […]

Прочитај повеќе

Колку пати ви се случило да се логирате во еден имејл и потоа да мора да се одјавите за да проверите друг имејл. И обратно… Порано или подоцна ваквата пракса станува исклучително здодевна и потребата да останете логирани во повеќе акаунти на еден ист сајт ја решавате со бројни, отворени прозорци преку различни прелистувачи. Но, […]

Прочитај повеќе

Google+ претстави „поедноставна и побезбедна“ опција за логирање на разни апликации, без разлика дали се тоа Веб, Android или iOS апликации. Sing in with Google Plus е иста опција каква што до сега нудеа Facebook и Twitter. Пример, наместо да се регистрирате на апликации, сега може да се логирате на таа апликација со вашиот Google+ […]

Прочитај повеќе

Во денешно време кога сите секојдневно го користиме Facebook и се најавуваме на нашите профили од сите можно локации и уреди, не е исклучена можноста вашата лозинка да ја дознае некој трет и да си поигрува со вашиот профил. Покрај стандардните совети за користење на комплексна лозинка и внимавањето да не наседнете на фишинг измами […]

Прочитај повеќе

Google има решение за како да се логирате на Google профили доколку сте пред јавен десктоп компјутер за кој не сте сигурни дека е безбеден, за кој не знаете дали има keylogger. Методот на Google за логирање без користење на тастатурата вклучува QR код и паметен телефон со интернет конекција. За жал, тоа решение е […]

Прочитај повеќе

Новиот Windows 8 ќе има уникатна опција за отклучување на системот. Мicrosoft на својот официјален блог за Windows 8 најави дека ќе се користи фотографија како лозинка. Новиот метод има две компоненти. Првата е дека може да се користи фотографија од корисникот, која ќе биде уникатна за секој корисникот и која ќе биде лесна за […]

Прочитај повеќе

Facebook воведе опција за да се внесе код при логирање на неовластен компјутер. Опцијата има два чекори што значи барање код и добивање код преку телефон во вид на SMS. При секое логирање од непознат компјутер Facebook ќе ви прати SMS со код кој ќе треба да го внесете. Ако го користите тој компјутер може да си го зачувате како „компјутер на кој му верувате“.

Прочитај повеќе

Twitter и досега нудеа логирање преку безбедносниот HTTPS метод, но новина е што сега тоа можете да го нарправите со еден клик во нагодувањата на вашиот профил и да ја одберете оваа опција да биде овозможена постојано.

Прочитај повеќе

Фан страните на Facebook го добија новиот дизајн кој беше достапен за личните профили веќе некое време. Со новиот дизајн фан страните ги добија петте најнови слики под основните информации, што е можност за креативност, табовите се ставени лево, поистакната е бројката на фановите, а од десно има повеќе место за рекламите… исто како и кај личниот профил.

Прочитај повеќе

LastPass е одличен и безбеден менаџер за лозинки кој не само што ви ги чува сите лозинки од сите сервиси, туку и автоматски ве логира. Куцањето лозинки може да не е проблем за десктоп компјутерите, но за мобилните може да биде проблем.

Прочитај повеќе

Еднаш беа конкуренти за топ друштвената мрежа, а сега MySpace од потреба да привлече корисници дозволува логирање со Facebook Connect.

Прочитај повеќе

LastPass е веб сервис кој ако користите разни профили и сајтови ви го поедноставува животот бидејќи ќе треба да запомните само една лозинка. Користењето на LastPass е едноставно. Откако ќе го инсталирате софтверот тој ќе ги запомни сите ваши лозинки од сите ваши сервиси и при наредното логирање нема да морате да ги внесувате лозинките […]

Прочитај повеќе