Нови истражувања направени од Georgia Tech покажуваат дека игрите наменети за „тренинг“ на интелегенцијата можеби и не ве прават попаметни. Групата научници кои експериментираa, сега се враќаат на старото тврдење дека учесниците во истражувањето стануваат повешти во игрите, но нивниот IQ не се менува. Авторите на истражувањето велат за New Yorker дека овие вежби продуцираат […]

Прочитај повеќе

World of Goo e свет на лигави откачени топчиња кои треба да ги одведете во цевка за да исполните едно шишенце. Тоа е целиот трик на приказната. Нема ништо повеќе од градење мостови и кули, едноставни логички проблеми. Сепак играта која во 2008 година ја освои наградата за најдобра независна игра на Independant Games Festival, e едноставно неверојатно уметничко дело.

Прочитај повеќе