Blockchain Association е лоби група составена од неколку важни поддржувачи на крипто валутите. Групата ќе ги претставува интересите на претприемачите и инвеститорите кои работат на блокчејн технологија. Зад иницијативата се берзите со критовалути Coinbase и Circle, но и куп старапи и инвестициски куќи како Digital Currency Group и Polychain Capital, јави Washington Post. „Веќе поминав многу време […]

Прочитај повеќе

Можеби Google, Ford, Lyft, Volvo и Uber се конкуренти кои работат на различни модели на автономни автомобили, но за да креираат пазар на кој ќе се натпреваруваат, компаниите сепак треба да работат заедно. За таа цел компаниите креираа лоби група која треба да изврши пристисок врз властите на државите за побрзо носење на закони за […]

Прочитај повеќе