Блаже Аризанов прв пат ја посети Индија како практикант пред пет години. Денес е вљубен во егзотичната земја каде заедно со Нанд Сиг и Санчет Сет го основа StayUncle, стартап кој го привлече вниманието на светските медиуми како Huffington Post и Business Insider бидејќи им се спротистави на конзервативните табуа. Ако ви е познато името, […]

Прочитај повеќе

Споделете ја љубовта со Skype и Пол Макартни! Познатиот музичар на Битлси e автор на музичките емотикони кои ќе се појават на време за Денот на вљубените. Споделувањето на новите емотикони, по ништо не се разликува од стандардните, а единствената разлика е музиката, чиј автор е токму г. Мекарти. „Пол го сака Skype и инспириран […]

Прочитај повеќе

Денес е Св. Валентин, па можеби е прикладно да обрнеме внимание на науката околу наоѓање партнер преку Интернет. Да, партнер не се наоѓа толку лесно, туку е потребна наука! Или поточно математичка формула, вели OKCupid, еден од најголемите сајтови за наоѓање партнери на интернет кој има околу еден милион посетители месечно. Основачот на сајтот Кристијан […]

Прочитај повеќе

Facebook стартува страници за парови. Наместо паровите да отвараат профили со двојни имиња, сега ќе имаат своја страна каде ќе можат да ги закачат сите свои слики за целиот свет да ги види, или само неколку пријатели. Доколку имате означено дека сте во врска и сте го тагирале партнерот, тогаш вашата страна ќе ја видите […]

Прочитај повеќе

Многумина веруваат дека гејмерите не можат да најдат девојка бидејќи по цел ден играат видео игри. Но, инфографикот на Оnlineuniversity.net покажува дека онлајн игрите се место каде е важна комуникацијата и дружењето, наместо натпревар за подобри бројки, и можат полесно да ви најдат девојка или дечко од сајтовите за состаноци. Во инфографикот се вели дека […]

Прочитај повеќе

Можеби малкумина од вас ќе признаат дека на 14-ти февруари и посветуваат поголемо внимание на саканата личност, а воедно го празнуваат и денот на виното. Сепак на крај ваш избор е дали ќе одлучите на овој ден да направите нешто надвор од вообичаеното во чест на спротивниот пол или ќе го поминете како и секој […]

Прочитај повеќе

Онлајн енциклопедијата ќе додаде експериментално WikiLove копче, со кое корисниците ќе се наградуваат меѓу себе и со тоа ќе се мотивираат да го продолжат со уредување на страните.

Прочитај повеќе

За сите оние кои пробуваат да ја најдат љубовта на својот живот преку интернет, а досега нивните напори не вродија со плод, Virtual Dating Assistants или VIDA го има решението за сите ваши маки.

Прочитај повеќе