Livestream ги најави Google Glass како ново платформа со која ќе може да се споделуваат видеа на нивниот сервис. Изминатиот викенд Livestream ја издаде својата апликација за Google Glass очилата, со што се овозможува директен стрим од очилата на сервисот. Стримањето на видео во прво лице преку Glass веќе можевме да видиме на добар дел […]

Прочитај повеќе

Пренесувањето на настани во живо наскоро треба да стане многу поедноставно. Livestream го најави Broadcaster, енкодер на кој ќе може да се приклучат речиси сите камериo и мобилни телефони преку Wi-Fi, ethernet, 3G или 4G модеми. Livestream го најавува уредот како „прв уред на пазарот со пристојна цена кој може да понуди HD стримање во […]

Прочитај повеќе

Стримањето настани, конференции, и концерти, во последно време е навистина популарно, толку што дури и YouTube пред неколку месеци стартуваше таков сервис, наречен YouTubeLive. Еден од најпопуларните веб сајтови за стримање видео во живо, Livestream, најави дека ќе биде целосно редизајниран, задржувајќи ги моменталните опции, но збогатувајќи се со друштвени и мултимедијални алатки. Со новиот […]

Прочитај повеќе

Oваа сабота, 30 октомври, се случува првиот TEDxSkopje настан на кој, под мотото „Идеи вредни за споделување“ ќе говорат 12 македонски експерти, ентузијасти, научници… кои ќе ги споделат своит искуства и идеи.

Прочитај повеќе

YouTube во наредниве два дена (13-14 септември) заедно со четири партнери ќе тестира платформа за стримање во живо која има и можност за коментирање во живо.

Прочитај повеќе