Ако сте љубители на фудбал, тогаш веројатно веќе знаете дека оваа година фудбалскиот клуб Ливерпул е на најдобар пат да ја освои првата титула во Англија по 30 години. Она што можеби и не го знаете е дека свој удел во неверојатната форма на клубот оваа година се базира на научна обработка на податоци за […]

Прочитај повеќе

Секоја година од ребрендирањето на International Soccer Superstar во Winning Eleven односно Pro Evolution Soccer како што е позната фудбалската франшиза на Konami, љубителите на фудбалот насекаде прават споредба помеѓу оваа игра и малку попопуларната FIFA. И покрај тоа што критиката вообичаено е понаклона кон EA Spots, и на нивниот серијал му дава подобри оценки, […]

Прочитај повеќе

Покрај тоа што со друштвените мрежи не го забораваме роденденот на најблиските или пооддалечените пријатели, самите мрежи ни го отвараат светот поврзувајќи не со други „странци и непознати“, кои сега ни се следбеници на Twitter или пријатели на Facebook, и поврзувајќи не со брендовите кои ни доставуваат информации на нашиот профил.

Прочитај повеќе