Visual Studio Live Share е нова функционалност на Visual Studio 2017 која на развивачите ќе им овозможи соработка во реално време. Live Share ќе овозможи тимови да работат на ист код. Предноста од досегашниот модел е што промените се регистрираат тековно и не е потребна синхронизација на кодот. Дополнително, нема потреба ниту од конфигурирање на […]

Прочитај повеќе