Дали „Интернет на нештата“ доаѓа со сериозен проблем? Според основачот на Linux, Лунус Торвалдс, во време на сѐ повеќе поврзани и паметни уреди, луѓето ја занемаруваат безбедноста. „Никогаш не можев да замислам цел ланец кој ќе оперира на Linux. Пред 25 години започнав со Linux бидејќи сакав работна станица, од ова до првите сервери не […]

Прочитај повеќе