Гејминг преку облак не е нова идеја и веројатно има барем десетина сериозни компании кои во некој период последниве 10 години најавиле сопствена платформа. Најново име на листата е Shadow, компанија од Сан Франциско. За играње на облакот на Shadow е потребен не баш моќен Linux компјутер наречен Ghost. Со овој компјутер корисникот се поврзува […]

Прочитај повеќе

OnePlus 6 е еден од најпопуларните телефони за ентузијасти, секакo, барем кога помалите компании се во прашање. Linus Tech Tips имаше уникатна можност да влезе во фабриката и да го ѕирнат производниот процес. Еве како изгледа тоа.

Прочитај повеќе