Едвај малку подзаборавивме на податоците од 533 милиони корисници на Facebook кои се бесплатно достапни на хакерски форум, уште еден ист таков „инцидент“ не потсети на „безбедноста“ на нашите податоци. Овој пат податоците доаѓаат од 500 милиони корисници на LinkedIn. Како и во случајот со Facebook и тука податоците се собрани со скрап на податоците […]

Прочитај повеќе

Една од функционалностите која го прави или барем го правеше Snap уникатен беа кусите видеа. Сега сите платформи ја додадоа оваа функционалност. Најпрво Facebook ги додаде видеата баш на сè што имаа, а потоа следеа и останатите. Сега и LinkedIn ја додава истата функционалност. За почеток ќе биде фокусирана на помладите корисници, студентите. Веста за […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе со обиде да го олесни процесот на креирање на CV, процес во кој најверојатно никој не ужива. Функционалноста доаѓа во Word и ќе биде овозможена преку интеграција на LinkedIn. Не станува збор единствено за „auto-fill“ функција, туку Word ќе ги собира податоците и начините на кои резимето го пишуваат корисниците. Потоа корисникот ќе може […]

Прочитај повеќе

Најголемата друштена мрежа, сака да биде сите друштвени мрежи во едно. Откако Facebook ја ископира функционалноста на Snapchat, сега ќе се обиде истото да го направи и со LinkedIn. Facebook наскоро ќе им овозможи на компаниите да објавуваат отворени работни места, но и корисниците да се пријават. Пријавувањето е автоматизирано, а сервисот може да ги […]

Прочитај повеќе

Вестите и шпекулациите за продажба на Twitter не се нови, а одвреме-навреме се појавува ново име во листата на заинтересирани компании. Google и Salesforce се најзаинтресирани за купување на микро-блогот. Двете компании, наскоро би можеле да достават и официјални понуди, јави CNBC. Бордот на директори на Twitter е заинтресиран за продажба и веројатно би прифатил некоја […]

Прочитај повеќе

Куповите фотографии на социјалните мрежи како Facebook, Instagram, па дури и LinkedIn се сериозен предизвик за биометриското заклучување. Препознавањето на ликот со помош на камера е еден од новите методите за отклучување на уредите како Samsung Galaxy Note 7 и најверојатно очекуваниот iPhone 7. Истражувањето на Универзитетот Северна Каролина во САД, покажува дека ниту овој нов […]

Прочитај повеќе

Дваесет и шест милијарди долари се навистина многу пари, и според дел од коментарите на интернет со тие средства Microsoft можел да си купи и „поубава“ социјална мрежа, пример Pinterest. Но, Microsofot точно знаеше што добива со LinkedIn, кој доаѓа со Lynda.com, Pulse, SlideShare, а тука се и 433-те милиони корисници. „Ние имаме заедничка мисија, фокусирана на […]

Прочитај повеќе

Мicsrosoft објави на својот блог дека влегле во„дефинитивна зделка“ да ја купат најголемата бизнис мрежа LinkedIn за 26,2 милијарди долари во кеш. Официјалното купување ќе се случи до крајот на годината. LinkedIn е уште еден канал на Мicrosoft да се доближи поблиску до бизнисите и организациите, овој пат преку друштвена мрежа што им фалеше во […]

Прочитај повеќе

Марк Закерберг по сѐ изгледа долго време не е на Twitter и на Pinterest, а изглeда и дека не ги следи правилата за безбедност на Интернет. По пробивањето на базата на податоци на LinkedIn, податоците на г. Закерберг беа злоупотребени од група што се нарекува OurMine Team за пристап до профилот на овие социјални мрежи. Лозинките […]

Прочитај повеќе

Доколку имате профили на MySpace или Tumblr на кои долго време не сте им ги промениле лозинките, сега е време да го направите тоа. Податоците од стотици милиони корисници се на продажба, а според Motherboard се работи за вистински, веродостојни податоци. Имејл адреси, лозинки и адреси од 360 милиони MySpace профили се дел од листата. […]

Прочитај повеќе

LinkedIn презентираше нова апликација, засега достапна единствено во САД, но со план за експанзија, која ќе им овозможи на студентите кои само што завршиле колеџ, полесно да дојдат до работа. Апликацијата ќе им овозможи на студентите уште додека студураат да дознаат колку побарување ќе имаат на пазарот на трудот кога ќе завршат со студиите, во зависност […]

Прочитај повеќе

LinkedIn ќе претстави нови алатки за користење на податоци со кои 400-те милиони корисници ќе можат полесно и подобро да најдат работа. LinkedIn како најголема социјална мрежа фокусирана околу професионалните поврзувања, ќе се обиде да им даде вредност на огласите бидејќи корисникот ќе може да се информира за деталите за компанијата и шансите за вработување, […]

Прочитај повеќе