Facebook започна да тестира опција со која корисниците, не брендовите и компаниите, ќе имаат можност да платат мала сума и да истакнат свој пост. Тестовите моментално се водат со корисниците во Нов Зеланд, и се уште еден обид на Facebook да ја искористи својата одлична платформа за споделување и да направи пари од некоја реклама […]

Прочитај повеќе

Ви се допаѓалo или не, вашиот досегашен личен профил наскоро ќе биде заменет со Facebook Timeline. Друштвената мрежа најави дека во наредниве неколку недели Timeline ќе биде активиран за сите корисниците. Корисниците ќе имаат седум дневен период да ги прегледаат и филтрираат сите постови кои не сакаат да се појават на Timeline-от. Timeline профилот е […]

Прочитај повеќе

Личните профили на Facebook сега се заменети со нов редизајниран Timeline, што е всушност вашата Facebook приказна која ги содржи сите статуси, слики и користени апликации од кога сте се вклучиле на мрежата. Секој корисник може да си одбере што ќе биде прикажано на Timeline за полесно да се претставите пред другите. Поради малку чудниот, […]

Прочитај повеќе

Наместо личен Facebook профил сега сите 800 милиони корисници ќе имаат своја лична приказна, односно Timeline. Timeline претставува целосен редизајн на изгледот на личните профили, и има за цел да ги откопа сите ваши поранешни статуси распределени по месеци и години од кога сте се приклучиле на мрежата. Со новиот профил вие ќе може да […]

Прочитај повеќе

Facebook го стартува новиот кориснички профил и за македонските корисници кои претходно се согласиле да гo имаат. Од денес, доколку сте се регистрирале, кога ќе отворите Facebook ќе може да забележите дека вашиот, и профилот на пријателите, е претворен во Timeline. Facebook најави дека наскоро ќе го стартува Timeline за сите. Првин го стартуваат новиот […]

Прочитај повеќе

Facebook oбјави алатка со која може да го конвертирате вашиот стандарден профил на Facebook во бизнис страница. Facebook со ова сакаат да им помогнат на оние бизниси кои првично креирале погрешен тип на профил, да мигрираат на по соодветно структурирана страница. Ако е тоа потребно, вашата страница можете да ја мигрирате овде.

Прочитај повеќе