Google одлучи да се откаже од својот модуларен телефон и да престане со развој на Project Ara. Со ова барем засега компанијата го прекинува развојот на модуларните телефони, јави Reuters. Веста за откажување на проектот доаѓа шест месеци по конференцијата Google I/O. Компанијата тогаш најави дека има партнери кои ќе ги прават модулите. Идејата беше секој […]

Прочитај повеќе

Модуларниот телефон Project Ara од Google, секако не е првиот ваков телефон, но е телефoнот кој најмногу не воодушевува. Најверојатна главната причина за ова е поголемата доверба која ја имаме во Googlе, отколку во модуларните телефони на Puzzlephone, Fairphone, ZTE, па дури и LG. Project Ara е првиот телефон кој ќе го произведува Google, и ова […]

Прочитај повеќе

LG ги претрка конкурентите со првиот модуларен телефон, но дали ќе биде успех ќе зависи од квалитетот и интересот на корисниците сами да си составуваат телефони. Јужнокорејскиот производител изгледа е убеден во успехот со оглед на тоа дека му го даде името кое го чуваат за својот „flagship“, LG G5. Скоро сите ИТ блогови го […]

Прочитај повеќе

LG G5 би требало да биде најдобриот телефон на јужнокорејската компанија. Но, иако уште не е претставен, LG веќе се обидува да го привлече вниманието на корисниците со претставување на паметни додатоци за телефонот. Станува збор за навистина кул маска за телефонот која покрај заштита на екранот, функционира како мал екран на допир преку кој […]

Прочитај повеќе