Најверојатно кога ќе се спомне дрон не помислувате на авиончиња од хартија. Сепак DARPA креираше токму ваков дрон. Дрон креиран од хартија и наменет за достава на лекови и медицинска опрема. Компанијата Otherlab од Сан Франциско, доби грант од DARPA за развој на токму оваа идеја, јави Recode. Идејата е веднаш да се достават лекови […]

Прочитај повеќе