Личниот возач Uber, сериозно се обидува да стане и личен пилот. Компанијата го вработи Марк Мур, инженер од NASA, за да им помогне во развој на летачко возило. Во Uber г.Мур доаѓа на позиција Директор на инжинеринг во Uber Elevate, јави TechCrunch. Ниту досега не беше тајна дека Uber сака да креира летала со кои […]

Прочитај повеќе

Американското Федерално истражно биро (FBI) користи флота на летала за следење на протестите во Балтимор. Според Gizmodo, FBI користи авиони со години, но новите модификации овозможуваат следење и на недолжни граѓани. „Во неодманешните протести FBI испрати летала како поддршка на полицијата во Балтимор за фотографирање од воздух и детектирање на можен криминач. Не сме тука […]

Прочитај повеќе

Star Wars Arcade: Falcon Gunner е видео игра со проширена реалност за iPhone и iPod Touch (чини 5 долари), изработена од Vertigo Games.

Прочитај повеќе