Во следниов тест ќе ви го претставам куќиштето на Cooler Master од серијата Elite, кое спаѓа во поевфтиниот дел од ценовникот. Станува збор за Elite 430 Black. Ова куќиште е наменето за корисниците со ограничен буџет кои сакаат функционално куќиште со не-наметлив дизајн. Технички карактеристики: Тип: Куќиште Производител: Cooler Master Модел: Elite 430 RC-430-KWN1 Тип […]

Прочитај повеќе

Hewlett-Packard лансираа нов екран на допир кој може да се наведне до 60 степени, и со тоа може да се користи за најразлични намени. HP TouchSmart 610 consumer PC и HP TouchSmart 9300 Elite Business PC можат да се наведнат до скоро легната позиција овозможувајќи креативно користење, вели HP.

Прочитај повеќе

Финските истражувачи на Nokia го направија Ubice,„екран“ на допир од блокови лед. Тие проектираа слики на блоковите лед големи 50 cm и дебели 25cm, и користеа проектор, скоро инфрацрвени светла и камера да ја одредат позицијата и движењата на рацете.

Прочитај повеќе

Стив Џобс го претстави најновиот iPhone 4 на WWDC конференцијата. Иако за телефонот се знае веќе некој месец, „кажете ми ако веќе сте го виделе“ г-дин. Џобс се пошегува на почетокот на презентацијата, сепак официјалното претставување значи дека ова е конечниот дизајн на најновиот Apple-ов уред. Покрај самиот уред најавени се нови апликации кои ќе ги има во телефонот, пример FaceTime апликацијата за видео чет во живо.

Прочитај повеќе