Во случај да знаете некој кој е заинтересиран за македонскиот јазик и сака подетално да се запознае со вокабуларот, граматиката, но и изговорот, Learn Macedonian е солидна отскочна штица! Се работи за скромен веб сајт кој ве запознава со најважните аспекти на јазикот низ осум лекции: Лекција 1: Македонска азбука, изговор на согласки и самогласки, […]

Прочитај повеќе