Мини серијал кој на кратко ја дефинира IT терминологијата. 32bit – Мерка за тоа колку информации е способен компјутерот да процесира од еднаш. Постарите компјутери се 32 битни. 64bit – Технологија која ги процесира информациите во поголеми парчиња. Модерните компјутери се 64 битни. ADSL – Asymmetric Digital Subscriber Line е технологија која ја конвертира стандардната […]

Прочитај повеќе

Кога станува збор за монитор за широка употреба, асортиманот на производи е голем и евтин, па така лесно може да се најде она што го барате. Меѓутоа производителите често обрнуваат внимание и на професионални монитори кој се наменети за таргетирана група на корисници. Серијата на модели на монитори од Аsus ProArt е токму наменет за […]

Прочитај повеќе

Новиот паметен телефон на HTC има 4.3-инчен LCD екран на допир, 8 мегапиксели камера со 1080p HD видео, dual-corе 1.2GHz Snapdragon процесор. Новиот HTC Sensation 4G ќе се појави во Европа летово.

Прочитај повеќе